تاريخچه

دانشکده پرستاری و مامايی مشهد در يک نگاه

دانشکده پرستاري و مامايي مشهد در سال 1337 تحت عنوان آموزشگاه پرستاري جرجاني وابسته به وزارت بهداري وقت در محل فعلي تاسيس و از همان سال در قالب دوره هاي سه ساله و با مدرک معادل ليسانس پذيرش دانشجو داشته است. در سال 1358 و همزمان با شکوفائي انقلاب اسلامي، آموزشگاه های عالي پرستاري جرجاني، بهار، مهربخش، آموزشگاه عالی مامايي طوس، آموزشگاه عالي علوم آزمايشگاهي و آموزشگاه هاي بهياري نوربخش و خيام بصورت مجتمع آموزشي و پژوهشي درآمدند که زير نظر وزارت بهداري اداره مي شد.

در سال 1365 با تشکيل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و انتزاع دانشگاه هاي علوم پزشکي از وزارت علوم، مجتمع آموزشی و پژوهشي بهداري با آموزشگاه عالی  پرستاري و مامايي نرجس وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد که از سال 1347 به موازات آموزشگاه عالی جرجانی وظيفه تربيت پرستار تحصيلکرده را به عهده داشت، ادغام و تحت عنوان دانشکده پرستاري، مامايي و پيراپزشکي مشهد ادامه فعاليت داد. نهايتا" در سال 1370 دانشکده علوم پيراپزشکي از دانشکده پرستاري و مامايي تفکيک و دانشکده پرستاري و مامايي به عنوان يکي از دانشکده هاي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در مسير توسعه کمي و کيفي به حرکت خود ادامه داده است.

راه اندازی دوره کارشناسی ارشد در رشته های پرستاری، هوشبری و مامايی درسال های 1368 و 69 صورت گرفته است. راه اندازي دوره دکتري تخصصي (Ph.D) در رشته هاي پرستاري و بهداشت باروري که در سال هاي 1385 و 1386 به تصويب شوراي گسترش دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي رسيد، به عنوان نقطه عطفي در تاريخ تحولات علمي دانشکده محسوب می گردد. رشته های پرستاری مراقبتهای ویژه و پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان در مقطع کارشناسی ارشد از مهر ماه 1388، و رشته مشاوره در مامایی از مهر 1392 راه اندازی گردیده است. به دنبال بازنگری برنامه های مقطع کارشناسی ارشد پرستاری توسط وزارت بهداشت و تبدیل گرایش های این مقطع به رشته های مستقل، از مهر 1393 نیز رشته های پرستاری داخلی- جراحی، پرستاری کودکان، پرستاری سلامت جامعه، روان پرستاری و پرستاری سالمندی به برنامه های مقطع کارشناسی ارشد دانشکده اضافه گردیده است.

در حال حاضر دانشکده پرستاري و مامايي مشهد داراي 6 گروه آموزشي و 62 نفر کادر آموزشی (55 نفر عضو هيات علمي و 7 نفر عضو غیر هیات علمی با مدرک کارشناسی ارشد) است که در 19 رشته/مقطع تحصيلي در رشته های پرستاري، مامایی، بهداشت باروری، پرستاری مراقبت های ویژه، پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان، پرستاری کودکان، پرستاری داخلی- جراحی، پرستاری سلامت جامعه، روان پرستاری، مشاوره در مامایی، اتاق عمل، هوشبري و فوريتهاي پزشکي؛ در مقاطع کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتراي تخصصی (Ph.D.) به تربيت نيروي انساني مورد نياز جامعه در بخش سلامت مشغول است. برابر آمار موجود تعداد کل دانشجويان شاغل به تحصيل در دانشکده حدود 1300 نفر مي باشد که از اين تعداد حدود 320 نفر (25درصد) در دوره های تحصيلات تکميلی (کارشناسی ارشد و دكترا) مشغول به تحصيل مي باشند.

نشاني: مشهد، چهارراه دكترا، ابتداي خيابان ابن سينا
تلفن: 38591513 – 38591512 – 38591511